Hoe werkt haartransplantatie

Vaak vragen vrouwen en mannen zich af of bij dun wordend haar of haaruitval nieuw haar inderdaad weer geproduceerd kan worden.

In dit artikel kunt u lezen wat voor soorten haartransplantatie behandelingen er zijn en welke eventueel voor uw situatie geschikt zou kunnen zijn. Onderstaande infomatie komt van verschillende bronnen en kunnen afwijken van behandelingsspecificaties per kliniek. Beschouw deze informatie dus dan ook alleen als ‘informatie’ en niet als medisch advies.

Haartransplantatie –  FUT behandeling?

Voor het uitvoeren van haartransplantaties met continue en permanent goede resultaten zijn haarwortels nodig zodat het haar niet later opnieuw uitvalt. Deze haarzakjes worden doorgaans genomen uit de nek. Zeker je hebben opgemerkt dat de meeste mensen geen haar in de nek van de hals te verliezen.

Haarzakjes zijn afkomstig uit de nek omdat ze meer resistent zijn tegen haaruitval. Een band of een reepje huid wordt verwijderd en wordt verdeeld in 2 en 3 folliculaire eenheden onder een microscoop. Dit wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de integriteit van het haar niet is aangetast. Een folliculaire unit is niets anders dan een plukje haar gevormd tot 2-5 follicular units. Menselijke haar groeit, niet als een in eerste instantie zou vermoeden van buiten – in rijen of wervelingen. Deze haar eenheden kunnen in grote hoeveelheden worden genomen.

In de genetische haaruitval zal het getroffen gebied worden gedekt door miniatuur haren. Deze haren zijn miniatuur genoemd omdat ze korter en kleiner in diameter zijn dan normaal haar. Folliculaire eenheden worden onder de microscoop behandeld als haar groeiende groepen, geschikt voor een haartransplantatie of een chirurgische haartransplantatie.

 

Hoe werkt de folliculaire unit extractie?

Eerst wordt het aantal benodigde follikel eenheden en de dichtheid berekend voor de plaats waar het haar zal worden geplant. Voor dit doel worden de nodige berekeningen uitgevoerd met het doel om de gewenste haardichtheid te bereiken na de haartransplantatie.

Volgens deze berekening worden de zogenaamde grafts aan de achterkant van de hoofdhuid verwijderd met behulp van chirurgische procedures. Nu is het belangrijk dat de follikel eenheden niet beschadigd zijn en dat de juiste techniek van folliculaire unit overdracht wordt toegepast. Om dit te waarborgen, wordt het weefsel verwijderd in een stuk. Voor deze techniek, in tegenstelling tot de micro-graft methode, is een multi-point mes gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de vernietiging van de follikel eenheden wordt vermeden en de haarfollikels niet qua maat te klein zijn.

Voor de laatste en tevens zeer belangrijke stap wordt het donatie gebied gesloten. Het middelste gebied waar de band is uitgesneden is genaaid. 15 dagen na de haartransplantatie, kunnen de hechtingen eruit. Het litteken is cosmetisch genaaid, als je je haar niet te kort hebt, is het litteken niet zichtbaar.

De hierboven beschreven FUT methode behaalt vooral natuurlijke resultaten met een haartransplantatie. De reden is dat het hoofd en haar structuur niet beschadigd kunnen worden door de uitgevoerde haartransplantatie.

 

Wanneer de FUT methode te kiezen:

 • Wanneer het haar nooit volledig is geknipt en nooit korter gedragen wordt dan 0,5 cm.
 • Als je niet regelmatig je haar laat knippen met korte tussenpozen.
 • Als de FUT methode is geselecteerd door de patiënt

Voordelen van de FUT-techniek met een haartransplantatie:

 • Binnen een korte tijd kan tot 1500 grafts worden getransplanteerd
 • De terugtrekking is voltooid op ca. 15 minuten (met de FUE techniek ongeveer 3-4 uur)
 • Als het aantal haarzakjes voor haartransplantatie niet voldoende is , kunnen methoden gecombineerd worden toegepast.
 • Geen schade aan het natuurlijke haar. Zo wordt een maximale haargroei bereikt.
 • Natuurlijke resultaten en een hogere haardichtheid, zoals in het haartransplantatie gebied, alleen kleine kanalen zijn geopend. Deze circulatie is niet verstoord en het zal daarom niet van invloed zijn op de levering aan de haren. Het voordeel in het bijzonder is dat de geïmplanteerde haren na de haartransplantatie zelfs sneller kan toenemen.

Nadelen van de FUT-techniek:

Zoals bij elke chirurgische ingreep, in de haartransplantatie met behulp van de FUT-methode, is de band genaaid. Dit is een nadeel als je graag een kort kapsel draagt. Een dunne strook litteken in de nek van de hals zou zichtbaar zijn tijdens de hergroei van de haar periode.

 

Haartransplantatie – FUE behandeling

De FUE behandeling is de nieuwste technologie in haartransplantatie. Vanuit sommige gebieden op het behaarde hoofd, worden levende haarwortels gescheiden, die zullen worden ingeplant in de haarloze plaatsen. Dus er wordt een zeer natuurlijk resultaat bereikt. De FUE behandeling is momenteel de meest geavanceerde methode.

Het verschil met de FUT behandeling is dat de enten rechtstreeks van de haarwortel uit de huid worden genomen . Geen lans of scalpel is gebruikt, hetgeen betekent dat er geen grote zichtbare littekens achterblijven. Beide technieken zijn echter van dezelfde herplant methode. Het enige verschil is de verwijdering van het transplantaat. Beide methoden van haartransplantatie zullen uiteindelijk leiden tot het gewenste succes.

 

Wanneer moet worden gekozen voor de FUE-methode?

De FUE methode is beter als u kort haar wilt (minder dan 0,5 cm) hebben, want op de terugtrekking plaats blijft geen litteken zichtbaar.

Meestal heeft het hoofd nog voldoende donor plekken voor haartransplantatie. Maar in sommige gevallen maakt de FUE-methode ook haartransplantaties uit andere lichaamsbeharing. Natuurlijk geldt hier ook dat het je eigen haren zijn. Geleidelijk aan zal het getransplanteerde orgaan zich tot op zekere hoogte aanpassen aan de eigenschappen van de omliggende hoofdhaar. Bovendien is de FUE techniek aanbevolen voor met name jonge mensen met een elastische huid.

 

Fasen van FUE behandeling :

 • Het haar op de nek zal worden geschoren. Hier zal een groot gebied worden voorbereid.
 • De intrekking punten voor het haar zal lokaal verdoofd worden.
 • Nu worden de haarwortels verwijderd.
 • Het is soms nodig om na transplantatie dit proces in meerdere dagelijkse stappen te ondernemen totdat het gewenste aantal graft bereikt is.
 • De haarwortel wordt dan chirurgisch geïmplanteerd.

 

Nadelen van FUE-methode :

 • De FUE procedure duurt langer in vergelijking met de FUT-methode
 • FUE Methoden voor haartransplantatie zijn duurder dan de FUT techniek.
Enter 468x60 Google AdSense Code Here

Comments

Comments are closed.