Hoe maak je de echte Russische Borsjt

borsjt

Borsjt – Russische bietensoep voor een 5 liter pan

(dit recept is gemaakt door een Russische vrouw)


Benodigdheden

  • 2 rode bieten
  • 2 aardappels
  • 2 winterwortelen
  • 2 ui
  • 300 ml tomatenpasta
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 liter vleesbouillon
  • ¼ (witte/chinese) kool
  • zonnebloemolie
  • 1 laurierblaadje
  • zwarte peper ( 5 korreltjes)
  • zout (naar smaak)
  • dille (3 gesneden eetlepels)
  • peterselie (3 gesneden eetlepels)
  • bekertje zure room (125gr)

De bereiding:

  1. Maak een bouillon van vlees.
  2. Schil de aardappelen en snijdt deze in kleine reepjes of blokjes en voeg ze in de bouillon.
  3. Bieten,  wortelen en ui in reepjes snijden en in een (wok)pan in de olie aanbakken op hoog vuur.
  4. Voeg de tomatenpasta, 1 theelepel suiker, peper, zout (op smaak) toe, leg een deksel op de (wok)pan en  laat deze 15 minuten stomen ( af en toe roeren).
  5. Voeg de gestoomde groenten in het bouillon toe en breng het aan de kook.
  6. Snijd de kool in dunne reepjes en voeg deze toe.
  7. Laat  het geheel 10-15 minuten zachtjes koken.
  8. Voeg  fijn gesneden knoflook en kruiden toe en breng het op smaak met  zout .

Laat de borsjt 15 min. staan.

Serveer de soep met een dotje zure room en vers gesneden kruiden.

Eet smakelijk!

Enter 468x60 Google AdSense Code Here

Comments

2 Responses to “Hoe maak je de echte Russische Borsjt”

  1. leonid

    July 21st, 2016 23:34

    De bieten en de winterpeen zou Ik raspen op de grofste opening als het bouillon klaar ist eerst de aardappel erin 5 min latter de kool en als de aardappel klaar zzijn de wok:erst de ui aanbraden. 5 min later Geraspte biete en peen 5min later 1in streepjes gesneden rode paprika vuur zachtjes zetten tomatenpuree erbij goed roeren en in de soep ermee. De lekkerste bbarsz doe je zo

  2. Mathieu Daniels

    June 7th, 2017 07:14

    Een heel goed recept en er dit is een recept om mee te expirimenteren. De basis van runderbouillon en rode biet moet je wel gebruiken, maar verder kun je elke soort groenten gebruiken.
    Ik leef al vele jaren in Rusland en weet intussen wel dat als je deze soep laat maken door tientallen personen er geen een hetzelfde is.
    Wat ik overigens mis in veel recepten is de Oost Europese gewoonte om in alle soorten soep blokjes aardappel te gebruiken.

Schrijf een reactie!