Hoe maak ik een perfecte Espresso

Eten en Drinken · Tags:

Benodigdheden:

espresso

  • Espressomachine
  • Koffiemolen
  • Koffiebonen
  • Aandrukker (tamper)
  • Servies


  1. Vul de molen met de hoeveelheid bonen die u denkt te gaan gebruiken. Neem nooit meer koffiebonen dan nodig is want vanaf het moment dat de bonen uit de verpakking komen gaat de kwaliteit achteruit.
  2. Maal zoveel koffie als u denkt nodig te hebben. normaal wordt een hoeveelheid van 14 tot 18 gram aanbevolen
  3. Neem de dubbele filterdrager en vul deze met heet water. De groep en de filterdrager nemen nu de warmte over van het hete water.
  4. Neem twee kopjes en vul ook deze met heet water (voorverwarmen)..
  5. Droog nu de filterdrager met een schone droge doek. Doe dit snel om afkoeling te voorkomen.
  6. Stop de gemalen koffie in de filter tot op de rand.
  7. Verdeel de koffie met de pink zorgvuldig in de filterdrager door de koffie van voor naar achter en van links naar rechts te bewegen. Goede verdeling is belangrijk om 2 exact gelijke espressi te verkrijgen.
  8. Gebruik een ‘tamper’ om de koffie gelijkmatig aan te drukken. De 1e keer drukt u matig en zorgt u voor een gelijkmatig oppervlak.
  9. Tik nu met de tamper tegen de zijkant van de filterdrager om alle losse koffie van de rand te verwijderen.
  10. Druk nu nogmaals aan maar nu heel stevig. De bedoeling is de koffie zo samen te persen dat het water er niet meer zonder weerstand tussendoor kan lopen.
  11. laat nu eerst een beetje water uit de espresso machine lopen (in een kopje).
  12. Tijdens het doorlopen veegt u nog even alle losse koffie van de filterdrager af.
  13. Haal het hete water uit de kopjes.
  14. Plaats de filterdager direct in de groep. Druk onmiddellijk op de startknop. Plaats de voorverwarmde kopjes onder de filterdrager en geniet hoe een ‘shot’ van 30 cc ontstaat.

Enter 468x60 Google AdSense Code Here

Comments

Schrijf een reactie!