Hoe knoop je een stropdas

Kleding · Tags:

stropdas

Een stropdas knopen is vaak nog een lastige taak voor vele mannen. Maar dat hoeft nu niet meer. Volg de onderstaande eenvoudige aanwijzingen en je weet precies hoe je s’ochtends een das moet knopen.

De keuze van de juiste stropdas

De eerste stap is om er zeker van te zijn dat je stropdas bij je overhemd past. Belangrijk is om te weten dat enkel kleur stropdassen goed passen bij overhemden met drukke designs en vice versa. Maar gebruik nooit druk bedrukte stropdassen met druk bedrukte overhemden. Verder is het handig om te weten dat natuurlijke kleuren altijd bij elkaar passen.

Het knopen van de stropdas

Geef je zelf genoeg tijd om s’ochtends je das te knopen. Een slordig geknoopte das zegt iets over jezelf. Gebruik een spiegel om je te helpen. Oordeel goed of de das op de juiste wijze en lengte over je overhemd valt.

Stap 1:

Knoop je overhemd geheel dicht, inclusief de kraag en doe de kraag omhoog. Plaats de das nu om je kraag. Het wijde gedeelte van de das dient tweemaal zo lang te zijn als het smalle gedeelte en dient te hangen aan de rechterkant (als je rechts bent) of de linkerkant (als je links bent).

das1


Stap 2:

Neem het wijde gedeelte van de das en sla het een keer, een beetje onder je nek,  over het dunne gedeelte. Het wijde gedeelte is ook het lange gedeelte, dus het lange gedeelte gaat een keer over het korte gedeelte.

das2


Stap 3:

Eenmaal het wijde over het dunne gedeelte gedaan dien je het wijde gedeelte door de knoop te halen die gevormd is.

das3


Stap 4:

Trek het lange, wijde einde door de knoop, vervolgens trek je voorzichtig het lange gedeelte onder de dwarsomslag door.

das4a das4b

Stap 5:

Trek nu zachtjes aan het korte eind en het lange eind om de knoop een beetje strakker te maken.

das5


Stap 6:

Hou het korte eind vast met je niet dominante hand en met je dominante hand duw je de knoop omhoog tot aan je nek, maar keel jezelf niet.

das6


Het resultaat

Het wijde gedeelte van de das hoort to net boven je broekriem te vallen.

Doe je kraag weer omlaag en bekijk het resultaat in de spiegel en overtuig jezelf dat alles prima rechthangt.

Het afdoen van een stropdas

Doe vanaf stap 6 het omgekeerde, totdat de knoop zo laag is dat je de stropdas goed over je hoofd kan doen zonder dat de knoop eruit gaat. Het  weer opnieuw opdoen wordt dan makkelijker.

Enter 468x60 Google AdSense Code Here

Comments

Schrijf een reactie!

You must be logged in to post a comment.