Hoe kies je tussen een Plasma en LCD TV

TV · Tags: , ,

lcd-plasma-tvU heeft besloten om een HD televisie aan te schaffen. U heeft ook al een idee wat voor formaat u wilt. Uw enige obstakel is om te kiezen tussen een Plasma TV of een LCD televisie. De een is niet noodzakelijk beter dan de andere. Het hangt fa van wat u ermee wilt doen.

Hieronder een aantal belangrijk verschilpunten tussen een Plasma en een LCD televisie

  • Beoordeel in wat voor ruimte u uw TV wilt plaatsen. Is het overwegend een heldere kamer of juist een donkere kamer. In heldere kamers hebben LCD televisies betere beelden en zijn niet zo reflectie gevoelig als een Plasma tv. In donkere kamers hebben Plasma TV’s vaak een beter beeld. Plasma’s tonen zwart beter dan LCD’s doen.
  • Overweeg de soorten films die u wilt bekijken en of er ook met video spelletjes gespeeld gaat worden op de nieuwe TV. Op LCD televisies is de zogenaamde ‘motion blur’ (de wazigheid die u ziet rondom een snel bewegend object) beter waar te nemen dan op een Plasma TV. Met name bij video games zal dit aanmerkelijk verschil uitmaken.
  • Beoordeel of de inkijkhoek voor u belangrijk is (zit u recht voor de TV of zitten er ook mensen een beetje schuin naar de TV te kijken). Hoe groter de hoek is bij een LCD TV, hoe donkerder het beeld wordt. Plasma TV’s daarentegen hebben hier veel minder last van en kunnen dus een grotere kijkhoek aan.
  • Wilt u een grote of kleine TV. LCD TV’s heb je al vanaf 37 cm, terwijl Plasma TV’s pas beginnen bij een diagonaal van 94cm. Dus als u iets kleins wilt, is een LCD TV de eneige keuze.
  • Plasma TV’s gebruiken in principe wat meer stroom dan een LCD TV. Hoewel het vesrchil steeds kleiner wordt is dit wel nog steeds het geval.
Enter 468x60 Google AdSense Code Here

Comments

Schrijf een reactie!

You must be logged in to post a comment.