Hoe kan je goedkoop/gratis bellen met een PC

Goedkoop bellen is tegenwoordig een sport, maar ook een noodzakelijk kwaad, want alles is tegenwoordig al zo duur. Er zijn vele goedkope telecomaanbieders die je met een zogenaamde prefix nummer goedkoop laten bellen naar voornamelijk het buitenland.
Het probleem is echter dat dit alleen maar geldt voor telefoontjes vanuit Nederland naar het buitenland.

Maar wist je dat je met je PC ook heel goedkoop kan bellen en heel vaak zelfs gratis. Maar nog mooier is dat als je je notebook meeneemt naar het buitenland (zakelijk of op vakantie), kan je via je notebook nog steeds of gratis of heel goedkoop bellen naar Nederland.  Dit kan zelfs met je mobiele telefoon als dit een zogenaamde smartphone of pocket PC phone hebt. Liefst met Windows Mobile software.

Gewoon mobiel bellen vanuit je vakantieadres naar Nederland is duur. Dit ligt vaak tussen de 50 en 90 eurocent per minuut binnen een Europees land.

Note: Voor zowel je Notebook als je smartphone geldt dat de kosten voor het gebruik van Internet niet in de kosten inbegrepen is.  Maar soms heb je gratis gebruik van WiFi of een betaal je een redelijk bedrag voor het gebruik van een WiFi netwerk.

Hoe werkt dit allemaal dan:

Dit kan allemaal met Skype. Skype is een wereldwijd Internet telefoondienst die het jou mogelijk maakt om met je notebook of mobiele telefoon via een Internet verbinding goedkoop, maar ook gratis te bellen.

 • Het gebruik van de Skype software is gratis, zoweel voor je computer las voor je mobiele telefoon.
 • Het bellen tussen Skype gebruikers onderling is volledig gratis.
 • Voor het bellen naar vaste landnummers of mobiele telefoonnummers dien je een Skype account aan te maken en moet je een tegoed (minimaal 10 euro) op je Skype account storten. Via je Skype programma kan je altijd zien wat je tegoed is, of wat een gesprek gekost heeft.
 • Het bellen met Skype naar een vast nummer in een ander land kost afhankelijk van de tarievenlijst een paar centen per minuut.
  Hoe werkt zo’n tarievenlijst:

  Stel je zoekt het tarief voor bellen naar Nederland, dat is 0,02 per minuut (incl.BTW). Dit houdt in dat als je met je notebook of mobiele telefoon belt naar een vast nummer in Nederland, betaal je 2 cent per minuut. Ook als je zelf in Italië of Frankrijk zit met je notebook (of mobiele telefoon), betaal je via Skype nog steeds 2 cent per minuut. Dat is dus heel wat minder dan die 0,50-0,90 die de gewone mobiele providers rekenen vanuit het buitenland!
  Bel je met Skype naar een vast nummer Turkije, dan betaal je 0,0128 cent per minuut.  Maar bel je met Skype vanuit Turkije naar een vast nummer in Nederland, dan betaal je dus 0,02 cent per minuut.
  Maar bel je met Skype naar een andere Skype gebruiker, dan zijn de gesprekskosten gratis.

Wat heb ik daar minimaal voor nodig:

 • Eerst dien je de gratis Skype software op je computer te downloaden en te installeren.
 • Je dient een (gratis) account aan te maken (gebruikersnaam/wachtwoord). Via dit account kun je online je gespreksgeschiedenis (en kosten) bekijken. Je saldo opwaarderen en nog veel meer.
 • Dan heb je in je computers luidsprekers nodig en een microfoon of een headset met microfoon.
 • Uiteraard heb je ook internetverbinding nodig, kan ook dus WiFi zijn.
  Wanneer aan bovenstaande is voldaan kun je beginnen met bellen, sms’n en videochat.

Wat heb ik nodig om mobiel met Skype te kunnen bellen:

 • Een smartphone of pocket PC telefoon
 • Software (Skype for Windows mobile) die je moet downloaden en installeren op je mobiel telefoon
  Eerst downloaden op je PC, dan je telefoon via USB aansluiten op je PC en de software installeren
 • Bij gebruik dien je dus wel Internet verbinding te hebben, b.v. WiFi of 3G mobile networks.
  Let wel dat je in Nederland een ongelimiteerd 3G abonnement hebt, anders kunnen de downloadkosten wel weer hoog worden. Bij WiFi verbinding geldt dat niet, tenzij je hier extra voor moet betalen op de WiFi hotpsot waar je bent.

Waar moet ik op letten:

Wanneer je gebruik maakt van mobiel internet of WiFi internet, dien je er van bewust te zijn wat de kosten hiervoor zijn. Veel mobiel Internet gebruikers hebben in Nederland een ongelimiteerd (fair use) Internet abonnement voor een vast bedrag per maand. Dit tarief geldt echter niet als je mobiel internet in het buitenland gebruikt. Raadpleeg hiervoor je provider.

Voor het gebruik van WiFi kan dit varieren van gratis gebruik tot gebruik met een zogenaamde Internet tikken kaart (meestal voor een paar uur), die je bijvoorbeeld op vele campings, hotels etc. in Europa kan kopen.

Enter 468x60 Google AdSense Code Here

Comments

Schrijf een reactie!