Hoe meld ik mijn website/blog aan

Het aanmelden van jouw website/blog bij een zoekmachine

zoekmachines

Wanneer je wilt dat jouw website gevonden wordt in een zoekmachine, dient deze eenmaal bekend gemaakt te worden bij de desbetreffende zoekmachine.

Dit kan op twee manieren:

 1. Wanneer een andere site naar jouw site linkt, hoef je niets te doen, zowel Google, als Yahoo! als MSN (Live search) zullen jouw site vanzelf vinden.
 2. Je kan zelf ook via een aparte URL jouw site aanbieden bij de drie grote zoekmachines. In deze gids leggen we je uit hoe je dat moet doen.

Belangrijk om te weten:

Veel mensen denken dat als je maar vaak genoeg je website aanbiedt dat je dan een goede positie krijgt. Dit is absoluut niet waar. Je hoeft maar een keer je site aan te bieden. Doe je het heel vaak, dan denken de zoekmachines dat je hen aan het spammen bent en loop je het risico dat jouw site verbannen wordt (uit de index gehaald).

Aanmelden bij Google:

Wanneer je onderstaande link klikt kun je jouw site aanbieden bij Google. Je hoeft alleen je volledige URL op te geven en beveiligingscode die je getoond wordt.  Maar wel met de volledige HTTP prefix. Dus bijvoorbeeld: http://www.[naamvanjouwsite].nl of als je een blog hebt: http://annawebblog.wordpress.com/

Klik hier om je site aan te melden bij Google

Aanmelden bij Yahoo Search:

Wanneer je onderstaande link klikt kun je jouw site aanbieden bij Yahoo!. Je hoeft alleen je volledige URL op te geven en beveiligingscode die je getoond wordt.  Maar wel met de volledige HTTP prefix.

Klik hier om je site bij Yahoo! aan te melden.

Aanmelden bij Live Search (MSN):

Wanneer je onderstaande link klikt hoef je slechts het adres van jouw website in te toetsen en een beveiligingscode die je getoond wordt.  maar wel met de volledige HTTP prefix.

Klik hier om je site/blog aan te melden bij Live Search

Voor meer gedetailleerde informatie kijk ook op: Uw website aanmelden bij zoekmachines

Webmaster tools

Alle drie de zoekmachines hebben ook nog uitgebreide Webmaster tools.  Om deze tools te kunnen gebruiken heb je een account nodig die voor alle drie gratis is.

Enter 468x60 Google AdSense Code Here

Comments

2 Responses to “Hoe meld ik mijn website/blog aan”

 1. RMTLPOKER

  August 10th, 2011 11:32

  Hartelijk dank voor deze 3 aanmeld sites. Heb me alvast aangemeld bij alle drie. Straks ga ik ook mijn Blog aanmelden.

 2. Thomas Lapperre

  January 15th, 2012 22:49

  Na het aanmelden is het van groot belang dat je site regelmatig wordt bijgewerkt met relevante content. Het ophalen en tonen van je twitterberichten is daar een goede mogelijkheid voor. De crawler van Google komt daardoor vaker langs, waardoor je site beter wordt gewaardeerd.

Schrijf een reactie!